Ekologiset kuitupakkaukset

Ecopulp Finland Oy:n laatu- ja ympäristöpolitiikka:

Olemme sitoutuneet tuottamaan asiakkaiden kanssa sovittua laatua.  Pyrimme toimimaan tehokkaasti, taloudellisesti, turvallisesti ja ympäristömyönteisesti noudattaen toimintaan liittyvää lainsäädäntöä ja määräyksiä sitoumuksemme täyttäen.  Seuraamme myös EU:n ja Suomen ympäristöpolitiikkaa.  Pyrimme minimoimaan energian käytön ja muun ympäristökuormituksen kykyjemme ja resurssien mukaisesti.  Valmistamamme pakkaukset ovat kierrätettäviä sekä kompostoitavia.  Kierrätämme prosessissamme pääasiassa kaiken puukuidun. Muovit ja metallit lajittelemme ja toimitamme kierrätykseen.

mihin kaikki muovi menee.png

*

Kuitupakkauksen hiilijalanjälki 2.png

Kuituvalostekniikka  - vertaa munakenno - on kymmenien vuosien valmistuskokemuksen jälkeen luotettava ja perinteinen pakkausten valmistusmenetelmä, jota voidaan käyttää uusilla ja innovatiivisilla tavoilla. Kuitupakkaus suojaa arkoja tuoteita ja säilyttää niiden laadun, tuoreuden ja hyvän ulkonäön. Ecopulpin käyttämä kuitumateriaali on pääosin edullista ja ympäristöä säästävää kierrätyskuitua. Riippuen sovelluksesta käytetään myös neitseellistä mekaanisesti tai kemiallisesti valmistettua puukuitua. Lisäksi vaihtoehtona voi olla myös turve tai joku muu viljan korsi.

Kuitumateriaalin valmistuksessa useimmiten kokonaan keräyspaperista koostuva raaka-aine liuotetaan vedessä hienoiksi kuiduiksi. Seos pumpataan tämän jälkeen altaaseen, josta nestemäinen materiaali imetään muotteihin alipaineella samalla kun vesi erotellaan pois. Tämän jälkeen kostea materiaali prässätään ja kuivataan. Kun materiaali on kuivunut, se prässätään tarvittaessa uudelleen. Prosessissa käytetyt koneet toimivat suljetussa vesijärjestelmässä, jossa vesi puhdistetaan ja käytetään uudelleen. Jätevettä prosessissa ei synny ollenkaan.

Karkeiden ja sileiden kuitupakkausten valmistuksessa on se perusero, että jälkimmäisiin käytetään viimeistelynä  jälkiprässäystä jossa lopputuotteen korkea laatu  saavutetaan puristamalla tuote sileään ja täsmälliseen muotoon kuumassa kaksipuolisessa muotissa. Näin syntyvät tuotteet ovat ohuita ja silti tukevia, sileäpintaisina sekä täysin painatuskelpoisia.

Kuitumateriaalia voi muokata melkein mihin tahansa kolmiulotteiseen muotoon - vertaa munakenno. Lopputuotteet ovat kevyitä ja kestäviä, ja niiden iskunvaimennuskyky on erittäin hyvä. Kuitupakkaukset ovat kierrätyskelpoisia, biohajoavia tai kompostoitavia sekä helppoja hävittää. Sovelluksia voidaan todella räätälöidä erilaisilla lisäominaisuuksilla sekä valmistaa erivärisinä ja niissä voi käyttää eri kuitusekoituksia.