Ecopulp taimisuoja eli Taimitassu

Kysy lisää: info@ecopulp.fi

taimisuoja_5.gif

Ecopulp Taimitassu, suojaa tehokkaasti puuntaimea  sekä taimikkoa  sen ensimmäisinä vuosina säästäen paljon vaivaa, aikaa ja rahaa  monella eri tavalla.

Taimitassulla saavutetaan erinomainen  takaisinmaksuaika ja se on  kannattava sijoitus. Kotimaisen, puukuidusta valmistetun Taimisuojan hajoamisaika on 3-5 vuotta.  Taimitassu sisältää esilannoituksena booria. Tällä varmistetaan taimen lähtö istutuksen jälkeen sekä pyritään parantamaan sen kasvua alkuvaiheessa.

Ecopulp Taimitassu hengittää, vilkastuttaa pieneliötoimintaa sekä tasaa kosteusvaihteluita. Materiaali ja rakenne antavat myöten puun rungon kasvaessa eikä suoja hierrä kuorta rikki. Ecopulp Taimitassu on helppo asentaa myös jo istutettuihin taimiin kyljessä olevan viillon ansiosta.

TAIMITASSUN ETUJA:

  1. Torjuu heinikon, joka varjostaa taimia sekä kilpailee vedestä ja ravinteista.
  2. Valmistettu kierrätyskuiduista.
  3. Ehkäisee kostean heinikon luoman mikroilmaston edistämää sienitautien leviämistä.
  4. Estää heiniä tukahduttamasta taimia niiden lakoontuessa aina syksyllä.
  5. Ilman runsasta pintakasvillisuutta myöskään myyrät eivät viihdy.
  6. Pienen taimen hallatuhon suoja.
  7. Taimitassun sisältämällä esilannoitteella voidaan myös ehkäistä maan huonosta ravinnetaloudesta aiheutuvia puiden kasvuhäiriöitä.
  8. Taimitassun ansiosta taimet löytyvät helpommin.
  9. Luonnonmukainen vaihtoehto heinäntorjuntaan vrt. torjunta aineet.
  10. Kasvu nopeutuu ensimmäisinä vuosina  paremman valonsaannin, lannoitelisän sekä tasaisemman kosteuden ansiosta.

Metsän tuotto ei ole se, mitä pelkästään taulukoiden kantohinnasta lasketaan. Pitää ottaa huomioon myös lisäkulut ja riskit! 

Taimikon perustamisen kokonaiskustannuksen, n.1500 eur/hehtaari jälkeen suurimpia kulueriä voivat ovat taimikon uudelleen istuttaminen, korjausistutukset,  tarvittava varhaishoito, raivaus, lannoitus, uusien taimien hankinta sekä hukattu kasvu aika.

METSÄKESKUS 2011: ”Viljavilla kasvupaikoilla huomattava osa taimista tukehtuu heinään ja vesakkoon heti ensimmäisinä vuosina, ellei varhaishoidosta huolehdita hyvin. Taimikon arvo voi laskea luonnon haltuun jätetyssä taimikossa muutamassa vuodessa helposti 40 %. Tulevaisuudessa puuston arvo säilyy alhaisena, koska alueen tukkikertymä jää vähäisemmäksi kuin niiden puustojen, joiden varhaishoito on tehty huolellisesti.”

Taimisuoja Taimitassu 2015.jpg